BEZ PEHARA U KVINSU: Branilac titule nepremostiva prepreka za Krajinovića u finalu

Srpski teniser Filip Krajinović ni iz petog pokušaja nije uspeo da osvoji ATP titulu, pošto je u finalu ATP 500 turnira u Kvins klubu poražen od branioca titule Italijana Matea Beretinija sa 2-0, po setovima 7:5 i 6:4.

Filip je odmah na startu morao da spašava tri brejk prilike, ali je uspeo da se izvuče. Međutim, u petom gemu branilac titule uspeva da oduzme servis našem teniseru i povede sa 3-1.

Usledio je, ipak, ekspresan odgovor sa druge strane, kada je Srbin iskoristio drugu brejk-loptu i izjednačio na 3-3. Potom su obojica bili sigurni u svojim servis-gemovima, ali je u 11. gemu 10. teniser sveta uspeo ponovo da povede, sa 6-5, a potom i materijalizuje prednost za vođstvo od 1-0 u setovima.

U drugom setu je bio ključan jedini brejk, koji je Italijan načinio u petom gemu, i to bez izgubljenog poena. Izuzev ovog brejka, nije više bilo čak nijedne prilike da se oduzme servis u ovom delu igre, pa je Beretini polako došao do odbrane trona.

Ovo je drugo finale koje Krajinović gubi od Beretinija, posle Budimpešte 2019. godine.

Ipak, veliki uspeh napravio je naš teniser, pošto do ovog turnira nije ostvario nijednu pobedu na travnatoj podlozi u seniorskoj karijeri.

Filipa i pored poraza u finalu očekuje veliki skok na ATP listi od sutra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE