Partizan uz dva pogođena penala jedva do boda u Nišu!(VIDEO)

U okviru 2. kola fudbalske Superlige Srbije fudbaleri Radničkog iz Niša dočekali su Partizan, ali nisu bili naročito “gostoljubivi”. Želeli su fudbaleri Radničkog pobedu na Čairu i igrali bez zastoja, vodili u jednom trenutku i sa 3-1, ali je na kraju gostujući tim u poslednjem momentu pogodio drugi kazneni udarac za konačnih 3-3.

Na samom startu utakmice, domaći su imali razloga za slavlje. Izveo je Saša Marjanović loptu iz slobodnog udarca, dobacio je iz velike udaljenosti do šesnaesterca protivnika koji je očajno reagovao. Prvi je do lopte stigao jedan od igrača Radničkog, koji loptu prebacuje preko svih, da bi Mlađović iskoristio lošu reakciju Stevanovića i Filipovića, prvi stigao do lopte i postigao prvi gol svoje ekipe u novoj sezoni.

Crno-beli su u 5. minutu tražili penal nakon što je Rikardo Gomeš oboren ali od toga nije bilo ništa.

Ipak Partizan je relativno brzo došao do izjednačenja,  siguran sa “bele tačke” je bio Natho koji je poslao Drobnjaka u drugu stranu.

Tenzije su obeležile trenutke u nastavku, par puta su igrači ulazili u koškanje, umalo i tuče. Veoma su nervozni bili svi akteri susreta.

Usledio je period dominacije crno-belih. Rikardo se dva puta našao u prilici. Izbio je ispred Drobnjaka u polušansi koju nije uspeo da iskoristi, a nekoliko minuta potom je usledio i udarac iz udaljenosti direktno u domaćeg čuvara mreže. U 32. minutu veliku priliku imao je Igor Vujačić, on je bio najviši nakon kornera, ali je njegov udarac otišao iznad prečke pa je rezultat ostao nepromenjen.

Mogao je Radnički do novog gola u 37. minutu. Aleksandar Pejović je zalomio protivničkog defanzivca, odigrao dupli pas sa Savom Petrovim i potom zatresao okvir gola Nemanje Stevanovića.

U 39. minutu je Partizan postigao gol, lopta je nakon udarca glavom jednog od igrača Partizana stigla do Slobodana Uroševića koji ju je smestio u mrežu. Međutim, nakon tri minuta VAR-om je odlučeno da je ipak u pitanju ofsajd pa je na poluvremenu rezultat ostao 1:1.

Nije mnogo prošlo od starta drugog dela kada je na Čairu nastupila erupcija oduševljenja posle pogotka Stefana Dimića za novu prednost domaćina. Akcija je počela iz zadnje linije, odakle je poslata duga lopta po levoj strani gde je Lazar Jovanović lako prevario Šehovića, a potom pronašao strelca gola koji je odlično ispratio akciju.

Krenuli su fudbaleri Radničkog sa žestokim nasrtajima, pa je odmah u sledećem napadu Aleksandar Pejović uputio opasan udarac, ali je golman Stevanović ostao pribran i nije dozvolio da njegov tim na prepad zapadne u veoma nezavidnu situaciju.

Ipak u tome nije uspeo samo pet minuta od prvog gola u nastavku. Jovanović se ovog puta našao u ulozi strelca, posle centaršuta mladog Stafana Mitrovića sa desne strane, sa kojim je upravo u nastavku zamenio mesta na terenu, pa je na semaforu stajalo 3-1 za domaćina.

Umalo Mitrović nije asistenciji pridodao i pogodak nakon nove duge lopte u 68. minutu, ali je ipak šutirao pored gola iz neposredne blizine.

Ovaj promašaj je tri minuta kasnije kaznio na drugoj strani Slobodan Urošević posle lepe akcije u kojoj je Terzić sa leve strane loptu doturio do Rikarda, a igrač sa Zelenortskih ostrva na tacni poslužio strelca gola.

Nije to tim Tomislava Sivića pokolebalo, pa su nastavili sa ofanzivom. Pejović je ponovo pripretio u 82. minutu, kada je pogodio prečku.

Partizan je pred kraj meča pritisnuo rivala, pa je tako posle duže vremena priliku propustio Holender u 89. minutu, nakon čega je usledio korner za crno-bele.

Nije se Šehović dobro pokazao ni u ofanzivnom delu, kada se u 91. minutu dobro ubacio u protivnički šesnaesterac ali je jako loše zahvatio loptu.

Ipak, u završnici je tim Ilije Stolice uspeo da stigne do izjednačenja, i to ponovo golom sa bele tačke. Lutovac je oboren od strane Mlađovića, nakon čega je Rikardo realizovao jedanaesterac.

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Drobnjak – Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović – Pejović, Marjanović (od 74. Mesarović) – Dimić (od 68. Mićibući), Jovanović (od 68. Štulić), Mitrović – Petrov (od 93. Tomić).

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović (od 46. Šehović), Vujačić, Marković, Urošević – Zdjelar, Andrade (od 84. Holender), Natho (od 57. Belić) – Menig (od 68. Terzić), Rikardo, Petković (od 57. Lutovac).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE