LŠ: Azerbejdžanci sa bivšim igračem Zvezde napravili iznenađenje, Dinamo šokirao Fener, Bodo se poigravao (VIDEO)

Večeras je odigrano nekoliko utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a viđeni su veoma ubedljivi, ali i iznenađujući rezultati.

Norveški Bodo Glimt je iz Severne Irske poneo gol zastatka, ali je u revanšu na svom terenu kao tajfun protutnjao preko Linfelda, slavivši sa neverovatnih 8-0!.

Poveli su, odnosno poravnali sveukupni rezultat, već u 7. minutu pogotkom Huga Vetlesena, a kada je gostujući fudbaler Kirk Milar u 21. minutu dobio crveni karton, a Nigerijac Boniface tada iskoristio penal za preokret, krenulo je pravo demoliranje tima sa Ostrva.

Već do poluvremena je bilo 5-0, a do kraja su postignuta još tri gola, od toga još jedan sa penala.

Nakon prvog meča bez golova, Fenerbahče je razočarao svoje verne navijače i pred njima u revanšu poražen posle produžetaka od Dinama iz Kijeva sa 2-1.

Iako su izjednačili u samom finišu golom Mađara Atile Šalaija, Ukrajinac Karavaev ih je u 114. minutu ostavio u agoniji.

Da tragedija bde veća, Ekvadorac Ener Valensija je u 70. minutu promašio i penal koji je dosuđen za turski tim.

Od 53. minuta Fener je igrao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Ismajla Jukšeka.

A azerbejdžanski Karabag je uspeo da sačuva prednost iz efikasnog prvog meča, kada je pobedio sa 3-2, i izbaci švajcarski Cirih odigravši nerešeno, 2-2 u Švajcarskoj.

Pogodio je Hrvat Ivan Santini u 6. minutu zaustavnig vremena, ali je bilo prekasno. Nije pomogao Švajcarcima ni autogol Maksima Medvedeva već u 4. minutu, koji je bio i jedini u prvih 45 minuta.

Tako je još jedan tim sa istoka napravio veliki podvig. Posle jermenskog Pjunika, koji će u trećem kolu odmeriti snage sa srpskim šampionom Crvenom zvezdom, i tim u kom nastupa bivši igrač crveno-belih Marko Vešović napravio je veliko iznenađenje.

Prolaz je obezbedio i mađarski Ferencvaroš, koji je nadoknadio 2-1 sa svog terena i pobedom od 4-1 u Slovačkoj izbacio Slovan, kao i Žalgiris, koji je slavio u Švedskoj protiv Malmea sa 2-0, a ukupno u dvomeču sa 3-0.

Srpski napadač Ivan Šaponjić bio je deo startne postave slovačkog tima u debaklu, dok ga nije sunarodnik Aleksandar Čavrić zamenio u 87. minutu.

A iznenađenje je priredio i Makabi Haifa, demoliravši Olimpijakos u gostima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE