ZVEZDIN JUNAK: Znam da je prezime koje nosim veliko u rukometu

Rukometaši Crvene zvezde ušli su u novu sezonu sa daleko većim ambicijama nego u prethodnom periodu, a to su opravdali i pobedom u derbiju prvog kola Arkus lige protiv Dinama iz Pančeva.

Tokom leta su u klub stigla brojna pojačanja, ali je na startu sezone heroj neočekivano bio mladi čuvar mreže Nikola Perić, sin nekadašnjeg reprezentativnog golmana Dejana.

U svaku utakmicu ulazim sa voljom i željom da pružim sve od sebe. Imao sam osećaj da će da bude dobro. Sve to što je bilo u utorak je lepo, ali čitav tim je zaslužan za pobedu. Pobedila je ekipa, treba da gledamo da bude još bolje, ostaje na zemlji heroj crveno-belih u izjavi za “Maxbet sport”.

Postoji sličnost sa ocem i u segmentu proslave odbrane.

Takav sam, takav ću uvek da budem. Tako osećam, pa se posle svake odbrane  obratim publici, tako se dižem. Znači mi podrša publike.  Gledao sam utakmice mog tate. Ne znam kakav je bio u Zvezdi, ali znam da kad je igrao u Celju i Vespremu da je i on skakao na svaku odbranu. U tome smo, eto, jako slični, priznaje Perić.

Nadimak mu je Mali Perke, koji mu nimalo ne smeta.

Super je nadimak, mada je to jedna tradicija. Moj deda Bogosav je bio rukometaš takođe, pa tata, eto sad i ja. Uvek postoji neka pozitivna trema, znam da je to prezime što nosim jedno veliko prezime u rukometu. Znam  i da od mog tate nema opterećenja, on mi je samo podršku. U životu mi je najpre tata, pa posle trener. Uvek je prisutno to očekivanje zbog toga što sam njegov sin, ali čovek mora da se nosi s tim, da u svakoj sledećoj utakmici bude bolji nego u prošloj, svestan je talentovani čuvar mreže, koji je otkrio i da je otac video njegovu blistavu partiju.

Gledao je utakmicu iz Berlina. Drago mu je, obradovao se. I kad ne budem branio dobro znam da će on da bude ponosan na mene. Zahvalan sam mu na svakoj pomoći jer zbog njega rastem u jednog dobrog golmana i pre svega čoveka, ponosan je, ali i skroman mlađi Perić.

FOTO: Arkus liga

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO BLIZU CRVENO-BELOG DRESA: Ovo je razlog zašto dvostruki EL šampion nije potpisao za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet Evroligu su završili sa skorom od 11 pobeda i 23 poraza. Osvojili su Kup Koraća, a...

POVEZANE OBJAVE