OGROMNA TRI BODA: Zvezda pregazila Ferencvaroš! (VIDEO)

Crvena zvezda – Ferencvaroš 4:1(2:0)

Kanga (p) 27′, 60′, Mitrović 35′, Katai 50′ – Zakarijasen 71′

Fudbaleri Crvene zvezde, savladali su Ferencvaroš u trećem kolu H grupe Lige Evrope. Izabranici Miloša Milojevića odigrali su najbolju partiju ove sezone, nakon neuspeha protiv Monaka i Trabzona. Revanširali su se mađarskom timu za čuveni susret u dvomeču polufinala Kupa pobednika kupova 1975. godine.

Zvezda je na startu susreta igrala agresivno želevši da nametne svoj ritam igre. Pešić je probao ali je bio neprecizan. Potom je pokušao Laiduni, a Gobeljić ga izblokirao. Potom je i on bio u prilici da savlada Dibuša.

Početak susreta protekao je u odmeravanju snaga bez konkretnih prilika u prvih 20. minuta. Ferencvaroš je počeo više da napada, ali bez završnice. Pešić je ponovo bio akter dobre prilike za crveno bele. Ivanić mu je dodao, a on šutirao pored gola iz teške pozicije.

Nakon nekoliko dobrih napada, izabranici Miloša Milojevića su prvi stigli do vođstva. Gelor Kanga je realizovao penal koji je potvrđen nakon što je belgijski sudija Viser gledao VAR snimak.

Zvezda je ubrzo duplirala vođstvo. U 35. minutu je Stefan Mitrović iskoristio odličnu asistenciju Milana Rodića. Uspeo je da se oslobodi čuvara i donese crveno belima kapitalnu prednost. Minut ranije je Dragović slabo šutirao glavom sa peterca.

U finišu poluvremena se povredio Aleksandar Katai. Mamae ga je udario u nos. Nastavio je meč jer je reč o posekotini. Sa dva gola viška Zvezda odlazi na odmor dok u istoj grupi Monako vodi istim rezultatom protiv Trabzona.

Zvezda je furiozno krenula u drugo poluvreme i odmah u nastavku postigla treći gol. Nakon kombinacije Kange i Gobeljića, Katai postiže gol za ogromnih 3:0 šutirajući u donji desni ugao Dibuševog gola. Publika je to nagradila skandiranjem “Katai Magiko”.

Zvezda ubrzo daje i četvrti gol, a Kanga drugi u 60. minutu. Loptu mu je ostavio Ivanić, a on postigao evrogol koji je podsetio na onaj protiv Krasnodara. Večei je nekoliko trenutaka pre toga neprecizno šutirao.

Mađari su u 71. minutu uspeli da smanje rezultat. Zakarijasen je iskoristio dodavanje Vinga. Iskoristili su grešku Erakovića i Pankova. Potom je pokušao Ivanić, a Dibuš mu sjajno odbranio. Potom je i Motiki skratio ugao.

Nakon gola Mađara nije bilo većih uzbuđenja. Pešić je pokušao u 85. minutu, ali su mu oduzeli loptu nakon solo akcije. Mae je potom pogodio prečku u 89. minutu.

Zvezda je ovim trijumfom ostala u trci za nokaut fazu, a revanš u Mađarskoj je narednog četvrtka od 21 čas.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Rodić, Dragović, Eraković, Kanga (od 80′ Mustafa), Sanogo (od 62′ Srnić), Katai (od 72′ Motika), Mitrović (od 62′ Pankov), Ivanić, Pešić

Ferencvaroš: Dibuš , Vingo, Knoster, Mae, Botka (od 77 Pazka), Laiduni (od 67′ Gojak), Bešić (od 57′ Večei), Zakarijasen, Traore, Boli , Enguen (od 66′ Kosta)

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE