POSLE PODIGNUTE BURE ZBOG SUĐENJA: Sudijski ekspert ocenio situacije iz Niša i Humske

Velika bura se podigla nakon mečeva Crvene zvezde na gostovanju Radničkom u Nišu i Partizana koji je u Humskoj remizirao sa Javorom.

Ovim povodom se saopštenjem oglasio i klub iz Humske

Povod su bile sudijske odluke na oba meča, koje je u izjavi za “Srbija danas” ocenio sudijski ekspert Raka Đurović.

On je istakao da su oba crvena kartona za fudbalere Radničkog zaslužena.

Crveni kartoni su bili zasluženi. Pazite, od samog starta utakmice Radnički je pokušavao da sitnom opstrukcijama igre spreči da favorizovani gost razvije igru. To nisu bili grubi prekršaji, ali kada se akumuliraju logično je da se oni adekvatno kazne javnim opomenama. Jamkam je dobio drugi žuti opravdano, zbog faula pred kaznenim prostorom, dok o isključenju Etongua u nadoknadi vremena ne treba trošiti reči. Udario je bez lopte u glavu protivničkog igrača. Crveni karton bez pogovora, nedvosmislen je bio analitičar.

Đurović nema dilemu ni kada je u pitanju pobedonosni gol Pešića u 97. minutu, iako je zvanično meč produžen četiri minuta.

Sudija Ivković je mogao i više da produži meč, jer je bilpo mnogo prekida. Što se tiče pružetka sudijske nadoknade, ona je bila sasvim logična s obzirom na to da je bio prekid zbog udaranja, da je sudija gledao VAR i konačno zbog crvenog kartona. Kada se kaže da je neki tim pobedio golom u 97. minutu uz dva igrača više može da se konstruiše priča da je ishod režiran. Međutim, ko je gledao utakmicu, a nije zlonameran ili navijački ostrašćen, video je da je sve bilo po propisima fudbalske igre, ocenio je Đurović, pa dodao:

U finišu prvog poluvremena sviran je penal za Crvenu zvezdu. Na snimku se čini da je situacija jednostavna, ali uošte nije bilo tako. Sudija Ivković je doneo odvažnu odluku i poništio pogrešnu odluku uz pomoć VAR sobe, smatra ovaj sudijski ekspert.

Bio je veoma jasan i kada je reč o penalu za Javor.

Sudija Andrija Stojanović je pogrešio u situaciji kada je dosudio jedanaesterac za Javor. Igrač Partizana Belić je izbacio loptu van granica terena, nije bilo prekršaja i VAR je morao da reaguje i ispravi grešku glavnog arbitra. Što se tiče situacije iz nadoknade vremena kada je Vujačić ostao da leži u šesnaestercu Javora glavni sudija je bio u vrlo teškom položaju. Buket igrača, gužva, vrlo je važno da se konstatuje ko je prvi počeo da se odguruje u duelu. Problem je što se taj trenutak jasno ne vidi. Ono što mogu da vidim na TV snimku je da je u završetku duela fudbaler Partizana srušen rukama. I ovde VAR mora da reaguje ako je bio prekršaj, rekao je Đurović o situacijama sa utakmice Partizana i javora.

FOTO: FK Partizan

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE