AMERIČKI TENISER PODRŽAO NOVAKA PRED AO: Razumemo pravila, ali…

Novaku Đokoviću onemogućeno je da brani titulu na Australijan openu ove godine – gde je trijumfovao čak devet puta – i to posle pravog skandala.

Prvobitno mu je odobreno izuzeće kao nevakcinisanom teniseru, ali je kasnije nastala prava drama kada je pritvoren, a nakon suđenja i deportovan uz zabranu ulaska u ovu zemlju od tri godine.

JAVNO MNJENJE REKLO SVOJE: Poznato da li Australijanci žele da Novak napadne desetu titulu na Australijan openu!

Ipak, nakon promene tamošnje Vlade i ministra za migracije, očekuje se da se može promeniti i ovakav status osvajaća 21 gren slem titule.

Uz njega je stao i američki teniser Kristofer Jubenks, koji je u izjavi za “Tenis” istakao da smatra da krivica umnogome nije Novakova.

Nadam se da će Novaku biti dozvoljeno da igra na ovom Australijan openu. Cela ta situacija je bila cirkus i sigurno za mnogo toga nije kriv Đoković. Mislim da je dosta krivice bilo upereno ka Teniskom savezu Australije i australijskoj vladi, mislim da su oni prenosili potencijalno pogrešne informacije. Novak je došao misleći da će moći da se takmiči, ali je zbog toga što su mu date pogrešne informacije deportovan, smatra 133. teniser sveta, koji se nada da će naš as igrati na narednom Australijan openu.

Znamo za pravilo da, ako vas deporutju, ne možete da aplicirate za vizu naredne tri godine. To svi razumemo. Međutim, verujem da će Novak moći da igra, a i nadam se da će moći. Nadam se da će doći do nekog kompromisa koji će mu dozvoliti da se takmiči jer je on stvarno pokušao da prati sva pravila koja su mu predočena i to je stvarno bio nesrećni incident, sve to na koji se način odvilo, rekao je Jubenks.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE