TRIJUMF NAD BRITANCIMA: Pešić pohvalio igrače, nada se podršci navijača protiv Turske

Košarkaši Srbije upisali su važan trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket protiv Velike Britanije.

Orlovima su na ruku išli porazi Grčke i Belgije.

Nakon susreta gde naš tim nije briljirao, oglasio se selektor Svetislav Pešić:

Znali smo šta nas očekuje, upravo se to i desilo. Velika Britanija je tim koji dugo igra zajedno, koji se nikada ne predaje, koji je besprekorno atletski spremna. Srećan sam zbog pobede. Odigrali smo sa mnogo fokusa, energije i želje što pokazuje 16 ofanzivnih skokova, 18 asistencija i 10 ukradenih lopti. Mojim igračima mogu da kažem jedino – bravo!, rekao je on.

Selektor je odmah dodao:

Naš rival je igrao agresivno u odbrani, borio se od prvog do poslednjeg minuta, ali borili smo se i mi. Pobedili smo, pokazali smo karakter, a misli odmah usmeravamo ka duelu protiv odlične selekcije Turske. Kvalifikacije ulaze u samu završnicu, svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti, ali verujem u momke koje treniram, verujem da ćemo imati ogromnu podršku navijača, zaključuje Pešić.

Srbija 14. novembra od 20 sati dočekuje Tursku u veoma bitnom duelu. Naš tim bi pobedom se odlepio na dva trijumfa viška.

Tabela:

1.Letonija 6-1

2. Srbija 4-3

3. Grčka 4-3

4. Turska 3-4

5. Belgija 3-4

6. Velika Britanija 1-7.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real ponovo bolji od Baskonije, fantastična partija Marinkovića

U okviru drugog meča četvrtfinalne serije Evrolige, košarkaši real Madrida savladali su Baskoniju rezultatom 101:90. Dobro je Baskonija ušla u...

POVEZANE OBJAVE