Milojević govorio o novoj ulozi za Kataija i mladim igračima ponaosob

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na pripremama u Turskoj, gde su juče odigrali i prvu pripremnu utakmicu u kojoj je pobeđena Lehija iz Gdanjska.

Utakmicu u prvoj postavi nije počeo Katai, a trener Milojević je objasnio i zašto.

Mislili smo da je balans bolji da on bude lažna devetka u drugom poluvremenu i da iza sebe ima dva brza krila – Mituljikića i Pruceva. Odigrao je odlično, pokazao da imamo opciju s njim kao sa lažnom devetkom i brzim krilima. Hoćemo da probamo i sa dva špica, da zaigraju Katai i Pešić u tandemu. Tako da nema neki poseban razlog zbog kog juče nije počeo, rekao je trener Zvezde.

On je komentarisao i igre mladih igrača, koji su se juče našli u prvoj postavi. Jedno od njih je levi bek iz Gruzije Irakli Azarov, koji je letos angažovan posle duge potrage za alternativom na ovoj poziciji.

Irakli je dobar igrač, jedan od najperspektivnijih levih bekova u Evropi, a svi znamo da je to deficitarna pozicija. Prošao je period adaptacije i reč o atipičnom igraču, hitrom, eksplozivnom sa dobrom tehnikom. Ima slabosti na kojima mora da radi, kao i svi, ali osetio je podršku celog stručnog štaba i saigrača, te je pružio dobru partiju. Nadam se da na tome neće stati, već da će nastaviti u tom ritmu. Dobro radi na treninzima i to nam daje pozitivnu sliku o njemu. U pogonu je od 20. decembra još, tako da je pauzu koristio da se spremi što bolje, rekao je Milojević o reprezentativcu Gruzije.

Letos je stigao u klub i mladi ruski vezni fudbaler Jegor Prucev, koji je tada odabrao srpskog šampiona pre moskovskog CSKA.

On je mlad igrač, rođen 2002. godine, ali vidi se razlika u mentalitetu i metodologiji da on jednostavno ne odustaje. Može da bude primer našim mladim igračima što se tiče rada na treningu i utakmicama. Šansu je zaslužio odnosom prema treningu i jednostavno želimo da ako neko dobro radi i ima dobar odnos, bez obzira na godine ili pasoš, dobije priliku. Prucev je to iskoristio, ali mu predstoji još jedan period adaptacije. Često s njim imamo jezičku barijeru, gde on ne razume skroz model igre, ali je pametan momak i siguran sam da će to sve biti bolje, objasnio je Zvezdin strateg.

A konačno je i Marko Gobeljić dobio konkurenciju na mestu desnog beka, u vidu Lazara Nikolića.

Nismo imali prirodan balans na toj poziciji. Imali smo samo Gobeljića, a sada je tu konkurencija. Nikolić se dobro adaptirao i vredno radi, pokazuje kvalitet ka napred, ali je odgovoran i defanzivno, tako da mislim da polako ulazi u ono što nam treba. Na njemu je da se izbori za mesto u timu pored Gobeljića, poručio je Milojević.

Mladi trener je objasnio i cilj razdvajanja braće Mituljikić, pošto će Jovan polusezonu provesti u ekipi Mladosti GAK.

Razdvajanje njih je momenat koji im je novi sa psihološke strane i nije prijatan, ali oni moraju da shvate da su se samo odvojili u smislu toga da neće igrati u istoj ekipi. Jedan je u Beogradu, drugi u Novom Sadu, te i dalje mogu da žive zajedno. Odluka je u skladu s tim da Jovan dobije minute u Mladosti, a da se Nikola izbori za priliku u Zvezdi i da ne budu jedan drugom konkurencija, s obzirom na veliki broj igrača. Nadam se da ćemo ih od leta zajedno gledati u Zvezdi i to je neki načelan plan, samo da se ne uobraze. Talenat imaju i nadam se da će što pre biti zajedno u Zvezdi, izjavio je trener Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE