AO: Kraljica Vimbldona izbacila šampionku Rolan Garosa i US opena!

U duelu jedinih aktuelnih i aktivnih gren slem šampionki, osvajačica Vimbldona Elena Ribakina izbacila je prvu teniserku sveta Igu Švjontek sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4, i ostvarila plasman u četvrtfinale Australijan opena.

Moskovljanka koja nastupa za Kazahstan je zasluženo odnela pobedu, zahvaljujući agresivnoj igri, u sklopu koje je koristila svaku i najmanju šansu da napadne. Sa druge strane, Poljakinja je grešila više nego uobičajeno.

Već na startu je Ribakina oduzela servis protivnici, a potom i materijalizovala tu prednost nakon što je spasila dve brejk prilike. Iga je ipak pokazala zašto je dominantna u poslednje vreme i poravnala na 2:2.

U sedmom gemu ipak dolazi do novog brejka za Kazahstanku, koja potom lako završava set sa nulom, as servisom.

U drugom setu je osvajačica US opena i Rolan Garosa prva došla do brejka i povela sa 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno protiv raspoložene Ribakine, koja je pokazala savršen fokus i mentalnu snagu. U petom gemu je zahvaljujući greškama Švjontek uzvratila brejk, a potom u devetom iskoristila treću brejk-loptu i došla do prilike da servisom završi meč.

To je i učinila, kao i u prvom setu, bez izgubljenog poena, i tako ostvarila svoj najbolji rezultat na prvom gren slemu sezone.

U narednoj rundi će Ribakina igrati protiv Letonke Jelene Ostapenko, 17. nositeljke, koja je sa 2:0 u setovima savladala mladu Amerikanku Koko Gof i tako se, takođe po prvi put, plasirala u četvrtfinale u Melburnu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE