NASTAVLJA BORBU ZA TRIPLU KRUNU: Partizan posle pet setova dobio odlučujući derbi i otišao u polufinale

Nisu odbojkaši Partizana dobili prva tri Večta derbija ove sezone, poraženi su posle pet setova u oba duela tokom regularnog dela sezone, a kada su na svom terenu izgubili glatko sa 3-0 u setovima u prvoj utakmici plejofa, delovalo je da se crno-belima ne piše dobro.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, tim Bojana Janića ja zaigrao najbolje. Prvo je vratio “brejk” na gostovanju i slavio sa 3-1, a večeras posle pet setova, u meču dostojnom odlučujuće utakmice plejofa između večitih rivala, slavio sa 3-2 (26:24, 23:25, 25:21, 19:25, 15:7).

Četvrtfinalnu seriju je obeležila i žustra rasprava između trenera koju je pokrenuo Janić, možda i na taj način prodrmavši svoju ekipu.

Iako je u prvom delu tim trenera Matijaševića sredinom seta vodio i sa pet poena razlike (16-11), Partizan je uspeo da preokrene i da na razliku povede – 26:24.

To nije poremetilo Zvezdine odbojkaše, pa se u drugom setu ponovila gotovo identična situacija, ali sa drugačijim ishodom. Vodio je domaćin sa 14-10 i 22-19, ali je na kraju gostujući tim dobio set sa 25-23 i poravnao rezultat u setovima.

U trećem setu je Partizan vodio sve vreme i na kraju lako priveo set kraju, pa je bio nadomak polufinala, ali su crveno-beli odgovorili osvajanjem četvrtog seta najubedljivijim rezultatom.

Međutim to nije značilo i psihološku prednost. Partizan je poveo sa 4-3 i potom intenzivno uvećavao razliku do velikih 15-7, tako ubedljivo dobivši tajbrejk za prolaz u polufinale.

Ponovo je najefikasniji bio iskusni korektor Milija Mrdak sa 23 poena, dok je prošlosezonski igrač Zvezde Luka Tadić upisao 17. Na drugoj strani je Milan Pepić postigao 16, a Stefan Skakić 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUČIO SE SA POVREDAMA: Kurtoa konačno na terenu!

Nakon remija sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida okreću se obavezama u prvenstvu. Sutra dočekuju ekipu Kadiza....

POVEZANE OBJAVE