DANILOVIĆ UGOSTIO PRVAKE EVROPE: Apsolutno ste zaslužili ovo zlato

Košarkaši Srbije do 18 godina postali su juče šampioni Evrope.

Oni su u finalu sa 81:71 savladali vršnjake iz Španije.

Nikola Topić je proglašen za MVP-a i zajedno sa Bogoljubom Markovićem izabran je u najbolju petorku takmičenja.

Košarkaški Savez Srbije ugostio je prvake Starog Kontinenta.

Presrećan sam zbog vašeg uspeha, ova će vam sigurno ostati jedna od najdražih medalja za ceo život. Apsolutno ste zaslužili ovo zlato i treba da uživate u njemu. Zahvaljujem se još jednom gradu Nišu, predivnoj publici koja je dodatno dala snagu i motivaciju ovim mladim momcima kojima je to bilo potrebno, jer ne treba da zaboravimo da su oni još deca i da nije bilo nimalo jednostavno igrati pred domaćom publikom, pogotovo pred punom dvoranom. Hvala svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji u dvoranama u Nišu, mojim saradnicima iz Saveza na čelu sa Dejanom Damnjanovićem, Milenku Tepiću, Aci Bućanu, muškom sektoru, rekao je predsednik Saveza Predrag Danilović.

Potom se obratio i selektor Nenad Stefanović:

Hvala na svemu, imali smo odlične uslove, sjajnu saradnju, sa Tepićem i Bućanom najviše… Imali smo sve što nam je bilo potrebno i nismo imali ni jedan izgovor da ne napravimo dobar rezultat. I momci su bili zadovoljni, a sve ostalo ste videli na terenu, rekao je on.

Foto: KSS/ Nebojša Paraušić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE