NAMEĆU SE PRVIM TIMOVIMA EVROPSKIH VELIKANA: Piksi uskoro dobija još dvojicu reprezentativaca iz Nemačke?

Nedavno je srpska fudbalska reprezentacija dobila značajno pojačanje u vidu Lazara Samardžića, koji je prethodne sezone eksplodirao u Seriji A igrajući za Udineze.

On je nastupao za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke, ali je ipak, posle mnogo preokreta, odabrao dres A selekcije Srbije.

Međutim, uskoro bi mogla da mu se pridruže još dvojica naših fudbalra koja su izdanci nemačke škole fudbala. Obojica stasaju u najtrofejnijim klubovima Evrope, i već su u prvom timu.

Aleksandar Pavlović je rođen u Minhenu pre 19 godina, a prošao je mlađe kategorije slavnog Bajerna, u čijem se prvom timu našao ovog leta, nakon kratkog staža u B timu.

Trener Tomas Tuhel mu je pružio 10 minuta prilike da se dokaže protiv šampiona Evrope Mančester Sitija, kao i poluvreme protiv japanskog Kavasaki Frontalea. Danas je talentovani zadnji vezni zaigrao poslednjih oko 25 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Liverpula.

Njega je na utakmici protiv Sitja pratio i Kacuhiot Kinoši, asistent Dragana Stojkovića u našoj reprezentaciji.

Sa druge strane, 18-godišnji štoper Jan-Karlo Simić, koji po konstituciji i stilu igre podseća na Nemanju Vidića, prethodnog leta je iz Štutgarta stigao u Milan, a nakon godinu dana je dobio priliku u duelima protiv velikana kao što su Real Madrid i Juventus.

Protiv Reala se čak našao u startnoj postavi i pružio sasvim solidnu partiju do izlaska u 70. minutu. Protiv Juvea je, sa druge strane, u igru ušao u 57. minutu, kada je zamenio Fikaja Tomorija. Danas je protiv Barselone presedeo utakmicu na klupi.

Simić je već nastupao za kadetsku i omladinsku reprezentaciju naše zemlje, a o njemu smo već pisali u tekstu o našim mladim štoperima koji se razvijaju u milanskim velikanima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE