POKVARILI BIVŠEM SELEKTORU ROĐENDAN: Furiozna Srbija sa +42 razbila Kinu na startu SP!

Košarkaši Srbije, trijumfalno su započeli takmičenje na Svetskom prvenstvu. Oni su danas u Manili savladali ekipu Kine sa 105:63. Srbija je na isti način kao i u Šenženu ubedljivo savladala rivala raspoloženom šuterskom igrom koristeći greške protivnika.

Naš tim je nastupio u sledećoj startnoj petorci: Stefan Jović , Bogdanović, Dobrić, Nikola Jović. i Milutinov.

Naš tim je prvi osvojio loptu. Nakon promašaja Bogdanovića, Kina postiže prve poene na utakmici. Strelac je bio Žu. Bolje je rival otvorio susret nego onaj iz Šenžena. Na startu su imali 6:0.

Izabranici Svetislava pešića su se konsolidovali i stigli do 6:5 koševima Jovića i Bogdanovića. Milutinov je produžio našu seriju na 7:0. Od starta se igralo agresivno na obe strane. Naš tim je u prvih pet minuta imao već dve pogođene trojke.

U drugom delu prvog perioda, naš tim se odlepio na prvu osetniju prednost +5 (16:11). Posle trojke Marinkovića, poveli smo +9 (23:14). Nikola Jović je prvim pogođenim bacanjem Srbiji doneo dvocifreni plus 25:14.

Tim pogocima se i završila prva deonica.

Žao je na početku drugog perioda pogodio veoma tešku trojku. Naš tim je nastavio sa dobrom napadačkom igrom i postizao poene kojima je održavao vođstvo. Tome su u dobroj meri doprinele i izgubljene lopte protivnika.

Gudurić je postigao trojku za maksimalnih +17 naše selekcije na sredini drugog perioda. Tada je morao da reaguje naš bivši selektor Aleksandar Đorđević. Tokom druge deonice se na povredu požalio Filip Petrušev zbog čega je izašao, a čini se da ona nije ozbiljnija.

Srbija je i u ovom delu šuterski bila raspoložena ubacivši rivalu preko 50 poena za prvih 20 minuta. Dobrić je postigao poslednji koš u prvom poluvremenu za +21 Srbije (55:34). Milutinov je imao 9 a Petrušev osam poena. Po 7 su upisali Bogdanović i Nikola Jović. Žu je sa 10 koševa bio dvocifren u timu Kine.

Dobrić je završio ali i otvorio poenima drugo poluvreme. Naš tim je stigao i do maksimalnih +26 (64:38) nakon trojke kapitena Bogdanovića. Došli smo u jednom momentu i nadomak 30 poena viška tokom treće četvrtine. U tome smo ipak uspeli na 21 sekund do isteka 3/4 posle trojke Ristića za 77:47 pred poslednji deo susreta.

Hu je košem otvorio poslednju četvrtinu. Odmah je usledila druga vezana trojka Dušana Ristića nakon one sa kraja prethodne deonice. Kinezi u ovom delu igre su pokušavali da ublaže poraz. Čitav tok susreta se u završnim minutima sveo na odrađivanje posla i pitanje hoće li Orlovi prebaciti sto poena.

Uspeli smo u tome posle polaganja Vanje Marinkovića za 100:63 koji se posle nagradio trojkom nakon jedne ukradene lopte za +40.

Najbolji u našem timu bili su Bogdanović i Marinković sa po 14 poena. Ristić je dodao 13 a 11 Milutinov.

Kod Kine Žao sa 17 i Žu sa 12 poena bili su jedini dvocifreni.

Naš tim naredni susret igra u ponedeljak od 14 sati protiv Portorika koji je uspeo da savlada Južni Sudan.

Srbija – Kina 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE