DK: Đoković serijom od pet uzastopnih gemova doneo pobedu nad Španijom, Srbija se plasirala u završnu fazu!

Srpska teniska reprezentacija obezbedila je plasman u samu završnicu Dejvis kupa, koja će se u novembru održati u Malagi.

To je postalo jasno nakon što smo protiv Španije u grupnoj fazi završnog turnira poveli sa nedostižnih 2-0 u pobedama. Odlučujući poen doneo je Novak Đoković pobedom nad Alehandrom Davidovičem-Fokinom sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Prvi bod je prethodno Srbiji doneo Laslo Đere pobedom nad Albertom Ramosom-Vinjolasom.

JEDAN JEDINI: Novak jedinstven i u završnici Dejvis kupa!

U prvom setu su obojica igrača bila sigurna na svojim servisima, pa je praktično sve stalo u osmom gemu, u kom je došlo do čak osam izjednačenja! Ipak, Španac je propustio sve svoje šanse, pa je Đoković iskoristio drugu brejk-loptu i poveo sa 5:3. U narednom gemu je lako svojim servisom osvojio prvi set, koji je završio briljantnom bekhend paralelom.

Drugi set je bio veoma zanimljiv, pošto je Španac prvi došao do brejka, i tako poveo sa 3:1. Međutim, Novak je od rezultata 4:1 za protvnika nanizao pet uzastopnih gemova, uz dva laka brejka, pa je tako završio posao zbog kog je došao u Valensiju odmah po osvajanju US opena.

Prethodno su naši teniseri ostvarili maksimalnu pobedu od 3-0 nad Južnom Korejom, na startu grupne faze, a sutra će se sa Česima boriti za prvo mesto, pošto su oni takođe u prva dva kola ostvarili maksimalan učinak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Sjajna partija Jovića nije krunisana,Boston vratio prednost (VIDEO)

Osim duela Denvera i LA Lejkersa, sinoć su se igrala još tri meča prve runde plej-ofa NBA lige. Oklahoma je...

POVEZANE OBJAVE