SURDULIČANI GRME: Oglasili se o odlukama na štetu kluba, u pitanju i meč protiv Partizana

Fudbaleri Radnika iz Surdulice ovog popodneva gostuju IMT-u u 11. kolu šampionata Srbije.

Oni se trenutno nalaze na 13. mestu sa samo pobedom, pet remija i tri poraza. Ipak, klub se oglasio saopštenjem u vezi sa sudijskim odlukama protiv njih.

Takođe, bićemo slobodni i odlučni da u svakoj situaciji u kojoj prepoznamo nameru od strane sudija da budemo oštećeni, a takvih je dosta, ukažemo na propuste. Konkretno, detaljnom analizom suđenja na utakmicama FK Radnik u do sada odigranih devet kola nedvosmisleno smo utvrdili da su arbitri svojim greškama na četiri susreta direktno uticali na krajnji ishod mečeva a sve na štetu našeg kluba. Na utakmicama protiv Mladosti, Čukaričkog smo oštećeni a protiv Partizana i Javora brutalno pokradeni. Drugi izraz kojim možemo da opišemo odluke sudija, zaista ne možemo da upotrebimo. Indikativno je i da su na mečevima protiv Partizana i Javora u glavnim ulogama bili arbitri Pavle Tomić i Dejan Trifković, s tom razlikom da su se smenjivali na terenu i VAR sobi, navodi se u saopštenju.

Za utakmicu koju je Partizan preokrenuo od 0:2 do 3:2 napisali su:

Na utakmici sedmog kola Superlige, 17.09.2023. protiv Partizana u Beogradu, pokazana je najočiglednija namera glavnog sudije Trifkovića da odmogne našoj ekipi prvo da pobedi a onda i da ostane neporažena. Sudija Trifković zaslužio je za sve ono što je pokazao na stadionu Partizana nagradu “Oskar” za najskandaloznije suđenje u poslednjih nekoliko godina. Nije pokazao direktan crveni karton fudbaleru Partizana zbog udaraca laktom u lice našeg igrača koji je posle te situacije zbog povrede morao da napusti teren. Potom je poklonio jedanesterac za izjednačenje Partizanu a u dubokoj sudijskoj nadoknadi umesto faula nad našim igračem dosudio jedanesterac za domaći tim. Svi na stadionu i u TV prenosu mogli su da vide jedan od najsramnije dosuđenih kaznenih udaraca u poslednjih nekoliko godina. Za faul nad našim igračem od strane igrača Partizana, sudija Trifković je našem igraču nad kojim je načinjen prekršaj dodelio direktan crveni karton!

NA NEUTRALNOM TERENU: Prvi trijumf Radnika u novoj sezoni

Onda su usledile i zaključne reči Surduličana:

Nas kao fudbalske radnike koji ulažemo vreme, entuzijazam i velika finansijska sredstva zanima da li će se dosadašnja praksa suđenja na štetu FK Radnik nastaviti i ubuduće?
Da li ćemo i u nastavku prvenstva imati neravnopravan status u odnosu na druge klubove i morati pored borbe sa sportskim rivalima na terenu da se borimo i sa sudijskim nepravdama?  Da li će i dalje na utakmicama Radnika sudije da dele nepravdu na štetu našeg kluba?
Nadamo se i verujemo da neće. Članovi smo Superlige Srbije skoro punu deceniju, klub smo bez skandala, srdačni smo domaćini. Ali smo itekako sposobni da prepoznamo nepravdu, kao i da na svaki vid obmane od strane sudija i namere da budemo oštećeni reagujemo snažno i odlučno kako bi svim raspoloživim zakonskim sredstvima sprečili pokušaje pojedinaca da nam oduzmu ono što smo zaslužili na terenu. Želimo ravnopravan odnos sa ostalim klubovima Superlige i koretno suđenje. Ističemo da ćemo svakome ko radi u korist srpskog fudbala pružiti bezuslovnu podršku ali i da ćemo svakoga ko pokuša da nas ošteti prozvati imenom i prezimenom.

IMT i Radnik igraju meč od 16:30.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pored Duljaja još jedan trener napušta Partizan

Igor Duljaj nije jedini koji je napustio klupu fudbalskog kluba Partizan. Duljaj je sinoć smenjen sa pozicije šefa strućnog štaba...

POVEZANE OBJAVE