SLOVENAC KOMENTARISAO VEČITE: Ne možemo da se takmičimo sa njima zbog državnih sponzora, u EU to nije dozvoljeno!

Košarkaška sezona ABA lige nastaviće se ovog vikenda. Srbija ima pet predstavnika a večiti rivali pre regionalnog takmičenja, imaju obaveze u duplom kolu Evrolige.

Upravo su oni bili jedna od tema intervjua koji je za slovenački list Večer dao predsednik tamošnjeg košarkaškog saveza Matej Erjavec.

Zvezda bez milosti za Cedevita Olimpiju!

Razlika je u finansijama. Zbog države i državnih sponzora, oba kluba mogu sebi da priušte igrače poput Kaminskog, Pantera, Tobija. Sa tim ne možete da se takmičite– rekao je on.

Potom je dodao, odgovarajući na pitanje, zašto i država u Sloveniji ne bi stala iza nekog kluba.

Bila bi to stvar od velikog interesa za Savez, jer bismo imali jak klub, više reprezentativaca i mladi igrači onda ne bi odlazili. Ali, to je nezamislivo! Ne samo u Sloveniji, već i u celoj Evropskoj uniji je nezamislivo da država finansira klubove kao što to čini Srbija. To nije dozvoljeno, rekao je on.

PRED EVROLIGAŠKO GOSTOVANJE: Partizan na +40 u Novom Mestu!

U početnim rundama je Zvezda slavila protiv Cedevita Olimpije sa 43 poena razlike dok je Partizan sa 40 pobedio Krku. Večiti u narednom kolu igraju srpske duele u ABA ligi protiv FMP-a tj Mege pred prvi večiti derbi u sezoni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAGREJANI ZA PAO: Navijači Makabija u beogradu dočekali svoje ljubimce (VIDEO)

makabi u beogradu u utorak dočekuje Panatinaikos u trećem meču 1/4 finala plej-ofa Evrolige. Posle dva duela u Atini rezultat...

POVEZANE OBJAVE