TIPSAREVIĆ PONOVO U DEJVIS KUP TIMU: Momci su spremni, znaju šta se očekuje od njih

Teniseri Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa igraju protiv Velike Britanije.

Ukoliko prođemo, rival nam može biti Holandija i Italija. Timu će se priključiti i Novak Đoković nakon osvajanja Završnog mastersa u Torinu.

Nekada deo ekipe koja je osvojila ovo takmičenje, a sada savetnik selektora Troickog Janko Tipsarević, prisetio se čuvene 2010. godine.

Nema tu neke preterane razlike. Ne mogu da se setim tačno, ali ni Viktor ni ja nismo bili top 10 igrači, bili smo 20. ili 30. na listi. Naravno, Novak je bio vođa tima i tada, i naravno i sada. Neverovatno je, ali je i sada, toliko godina kasnije, opet prvi. Momci su fizički spremni, psihički znaju šta se očekuje od njih. Ide se na pobedu, ide se na osvajanje. I ovako kako Novak igra, svaki drugi ishod osim osvajanja trofeja bio bio ne katastrofalan, ali – neuspeh. Jedino može da se vidi da su svi pod pritiskom kraja sezone, duboko smo u novembru, rekao je on za sajt TSS o paraleli između tadašnjeg takmičenja i ovog sada.

Između ostalog, komentarisao je i selekciju Velike Britanije:

Pričalo se dugo ko će da igra za njih. Evans je otkazao zbog povrede, povredio se i Endi Marej, a i Nori je najavio mogućnost da ne zaigra. Ipak, jako težak protivnik, sa dobrim timom i jakim dublom, a sreća nas je malo pogledala zbog otkaza Evansa i Mareja. Ali, koga god pošalju na teren, biće to jak protivnik, zaključio je Tipsarević.

Meč Srbije i Velike Britanije igra se u četvrtak ne pre 16 časova.

Foto: Printscreen/ TSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREMIJER LIGA: Petrović dvaput matiran, VAR sprečio pobedu Čelsija! (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija remizirali su 2:2 na gostovanju Aston Vili u 35. kolu Premijer lige. Nadoknadili su Plavci dva gola...

POVEZANE OBJAVE