IZGLEDA DA JE DEFINITIVNO: Alkaraza neće biti na Olimpijskim igrama?!

Drugi teniser sveta Karlos Alkaraz nije imao blistav završetak ove sezone.

Forma će, međutim doći, ali za njega je u ovom trenutku veći problem što se na kraju godine nije našao na završnom turniru Dejvis kupa sa svojim nacionalnim timom, poput drugih najboljih igrača.

Naime, on je posle US opena otkazao nastup u grupnoj fazi ovog takmičenja, što se odrazilo na rezultate, pa se Španci na domaćem terenu u Valensiji nisu ni plasirali u nokaut fazu, koja se takođe igra u njihovoj zemlji, u Malagi.

Na taj način je Alkaraz ostao bez mogućnosti da ispuni uslov za nastup na Olimpijskim igrama, pošto nije igrao u Dejvis kupu u roku od dve godine pred Igre. Uslov su samo dva meča tokom olimpijskog ciklusa, ali bar jedan mora biti u drugoj polovini istog.

Pošto je sada jasno da Španija neće igrati kvalifikacije u februaru, već će dobiti spacijalnu pozivnicu za završni turnir sledeće godine, Alkaraz ne može da zadovolji ovaj uslov.

Možda se čak moglo očekivati da će Španija igrati kvalifikacije samo zbog toga, ali se to neće desiti. Alkaraz takođe ne ispunjava uslove koji dozvoljavaju izuzetak, ali ostaje da se vidi da li će se “specijalnim” tumačenjem pravila možda ipak doći do toga da mladi teniser igra u Parizu, na terenima Rolan Garosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE