NOVI CIKLUS LIGE NACIJA: Takmičenje koje će više značiti odbojkašima nego odbojkašicama

Naredne godine biće održane letnje Olimpijske igre u Parizu.

Na tu smotru su se kroz kvalifikacije plasirale naše odbojkašice. Muška selekcija je propustila priliku i tražiće šansu da bude što bolje plasirana na FIVB rang listi nakon nove sezone u Ligi nacija.

Svetska odbojkaška federacija, objavila je da će se turniri LN igrati u Brazilu, Kanadi i Sloveniji i to od 21. maja do 23. juna 2024. godine. Potom će od 27. do 30. juna biti finalni turnir.

U prvoj nedelji rivali u Rio De Žaneiru su: domaćin, Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka. Potom u drugoj u Kanadi: domaćin, Argentina, Italija, SAD, Holandija, Francuska i Kuba. U trećoj nedelji sa: domaćinom Slovenijom, mogući rivali su i Poljska, Turska, Italija, Kuba, Bugarska i Argentina.

Uz domaćina, sedam najuspešnijih selekcija ide na finalni turnir.

Što se ženske konkurncije tiče, dame su već obezbedile plasman na OI. One će LN igrati u Brazilu, SAD i Japanu.

Termini su od 14. maja do 16. juna. Finalni turnir jr na programu od 20. do 23. juna. I tu dalje idu najboljih 7 ekipa uz domaćina koji će naknadno biti određen.

Foto: FIVB/ Volleyballworld

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVA AVANTURA: “Posebni” stigao na pregovore (VIDEO)

Kako stvari stoje, jedan od najboljih fudbalskih trenera današnjice, legendarni Murinjo karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. "Posebni" je sinoć...

POVEZANE OBJAVE