ĐOKOVIĆ SA 18 GODINA BIO UVEREN U USPEH: S obzirom na to da ću biti broj 1, ovaj vajld kard bi mi pomogao

Srpski teniser Novak Đoković dominira tenisom od početka prošle decenije, a ove godine je po osmi put završio kao prvoplasirani teniser sveta, usput osvojivši još tri gren slema i postavši apsolutni rekorder u oba ova segmenta.

Odavno je postao viralan snimak kada Novak u detinjstvu govori da će postati prvak, ali je sada otkriveno da je isto tvrdio i kada je već bio punoletan, na početku treće godine svoje profesionalne karijere.

To je otkrio Mark Vudford, nekadašnji australijski teniser, posebno proslavljen igrom u dublu, koji je opisao situaciju iz 2006. godine, kada je bio direktor turnira u Adelejdu. Tada su u njegovu kancelariju ušli Novak sa svojim tadašnjim trenerom Dejanom Petrovićem.

Piter i ja smo vodili turnir, i dan pre početka kvalifikacija nam u kancelariju ulazi Dejan sa Novakom. Novak se kulturno predstavio, rekao da je srećan što je u Adelejdu i da se nada da su u mogućnosti da mu daju vajld kard za učešće u glavnom žrebu turnira, izjavio je legendarni teniser, pa potom otkrio tadašnje Novakove reči:

S obzirom na to da ću jednoga dana biti svetski broj 1, ova pozivnica bi mi pomogla da taj cilj i ostvarim, izjavio je tada samouvereni Đoković.

Međutim, sve specijalne pozivnice bile su podeljene.

Piter i ja smo se pogledali. Svesni da smo izdali sve specijalne pozivnice za glavni žreb do tada i, uz sve simpatije za ovakav gest, preneli mu da nemamo više pozivnica na raspolaganju. Dejan, koga smo odlično poznavali dugi niz godina iz Australijskog tenisa, potvrdio je tada da Novak zaista veruje da će postati svetski broj 1, ali smo morali da ostanemo pri tom stavu, jer su pozivnice već bile izdate domaćim igračima, prisetio se Vudford, koji se tada obratio Novaku, rekavši mu da će pokušati da ga ubace u žreb za kvalifikacije. Ipak…

Nažalost, te godine nismo uspeli ni da ga ubacimo u kvalifikacije, prisetio se Vudford.

Đoković se već sledeće godine vratio na ovaj turnir i – trijumfovao, pobedom nad domaćom velikom nadom Krisom Gućioneom. To mu je bila druga titula u karijeri, a osvojena je nešto više od dva meseca pre nego što će podići i prvi pehar sa masters turnira, u Majamiju.

Nakon više od decenije i po, na početku ove godine, vratio se na ovaj turnir i osvojio ga još jednom, pobedom u finalu nad Sebastijanom Kordom, u meču koji je svrstan u pet najinteresantnijih ove godine.

Dejan Petrović je teniser našeg porekla koji je rođen upravo u Adelejdu, ali je kasnije nastupao i pod našom zastavom, a bio je i selektor Dejvis kup reprezentacije, pre nego što ju je preuzeo Bogdan Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI MEČ POLUFINALA: Zvezda – Mega

Košarkaši Crvene zvezde i Mege će večeras od 19 časova u "Pioniru" odmeriti snage u prvom meču polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE