DELFINI SPREMNI ZA KLASIK: Potrebna je maksimalna koncentracija

Vaterpolisti Srbije prebrodili su uspešno i osminu finala na Evropskom prvenstvu.

Savladali su Francusku sa 14:10 i zakazali derbi protiv Mađarske.

Dve selekcije su u prošlosti vodile mnogo velikih duela. Pred ovaj su se oglasili neki od naših reprezentativaca.

Odličan mlad tim ali i sa momcima koji su igrali i na ranijim takmičenjima. Počinjemo iz početka a model je isti. Snažan pristup, koncentrisan bez stajanja, od početka do kraja. Pobedili su u jakoj grupi i sa ovim sastavom. Ponavljam imaju kvalitet, igraju za Mađarsku i zna se šta ta zemlja predstavlja u istoriji vaterpola. Istakao bih centra Haraija, braću Vigvari, Nađija koji je vođa ekipe.Siguran sam da mamo rešenje. Ovaj tim ima kvalitet, pokazao je to do sada. Verujem da ćemo uspeti da sve zamisli sprovedemo u delo i da će sve da bude u redu, istakao je Strahinja Rašović.

Potom se nadovezao Nemanja Ubović:

Igrači mađarske reprezentacije su i mladi i iskusni. Veliki broj njih poput Haraija i Nađa predstavljaju vodeće igrače u svojim klubovima. Nikome nije lako da igra protiv njih. Selektirao ih je Žolt Varga. Zna se kakav je njegov sistem. Uvek daju sve od sebe. Igraju do kraja, videlo se to i protiv Italije. Potrebna je maksimalna koncetracija protiv odličnih individualaca. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe. Igrali smo angažovano, sa ozbiljnim pristupom u grupi. Verujem da ćemo iz meča u meč da budemo sve bolji. Odbrana, smirenost i maksimalna koncentracija su nam aduti, rekao je naš igrač.

Debitant na šampionatu Vuk Milojević je takođe komentarisao narednog protivnika:

Zadovoljan sam, dajemo maksimum i pobedjujemo. Sve smo bolji i nadam se da ćemo to pokazati i u nastavku takmičenja. Ima tu dosta mladih igrača sa kojima sam se susretao u mlađim kategorijama. Da nisu kvalitet ne bi bili tu. Krasi ih ekipna igra, borbenost, zaslužuj sav respekt. Međutim, spremali smo se za ovaj meč, daćemo sve od sebe. Jeste utakmica u kojoj nema prava na grešku ali mislim da smo mi na pravom putu, zaključio je on.

Srbija i Mađarska će sutra odmeriti snage od 15 časova. Pobenik tog duela u polufinalu igrati ili sa domaćinom Hrvatskom ili Grčkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Slovenija zamenila Tobija zvezdom Makabija

Reprezentativna karijera Majka Tobija u Sloveniji verovatno je završena i na njegovo mesto dolazi centar Makabija Džoš Nibo. Amerikanac je...

POVEZANE OBJAVE