EL: Milutinov i Petrušev uzalud briljirali, Kalinić solidan u pobedi, Asvel nakon pobede nad Zvezdom demoliran u derbiju začelja! (VIDEO)

Danas je odigrano preostalih pet utakmica 21. kola košarkaške Evrolige. Ranije danas se pobedi radovao Anadolu Efes, a ono što domaću publiku najviše zanima svakako je pobeda Partizana nad Makabijem.

Pored njih, pobede su ostvarili i Barselona, Olimpijakos i Alba, a mnogi srpski košarkaši su se istakli u svojim timovima.

Barselona je u svojoj Blaugrani bila ubedljiva protiv Žalgirisa pobedivši sa 91-73.

Najviše se u pobedi istakao Dario Brizuela sa 24 poena, 4 skoka i 2 asistencije, dok je Džabari Parker upisao 18 poena i šest uhvaćenih lopti.

Ponovo je dobru partiju pružio srpski košarkaš Nikola Kalinić sa 8 poena i 5 asistencija.

U poraženoj ekipi Samer je zabeležio 15 poena uz po 2 skoka i asistencije, a Evans poen manje, 3 skoka i 5 završnih dodavanja.

Baskonija je na svom terenu bila bolja od Olimpijakosa sa 80-69, uz odlične partije srpskih reprezentativaca u redovima poraženog tima.

Filip Petrušev je konačno dobio šansu i upisao 14 poena, 4 skoka i asistenciju, dok je Nikola Milutinov nastavio da dominira u skoku i zabeležio dabl-dabl učinak sa 12 poena i 14 skokova, pridodavši svom učinku i 2 završna dodavanja. Najefikasniji u njihovom timu bio je Ajzea Kenan sa 19 poena.

U pobedničkom sastavu Markus Hauard postigao je 21 poen, a Čima Moneke je imao 13 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Vanja Marinković upisao je po 4 poena i asistencija i 2 skoka.

Alba je možda i neočekivano ubedljiva bila u derbiju začelja na gostovanju Asvelu, pobedivši sa 88-63, nakon što je francuski tim tri dana ranije iznenadio Crvenu zvezdu.

Braun (6 skokova i 5 asistencija) i Vecel (8 skokova) postigli su 13 poena u pobedi i bili najefikasniji na utakmici.

U timu Asvela niko nije vredan pomena, ali najefikasniji bili su Paris Li i Lombahe-Kaudi sa po 12 ubačenih poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE