VEOMA NAPETO U NIŠU: Nastavili pobednički niz, Zvezda u drami slomila FMP za polufinale!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet drugi su polufinalista Kupa Radivoja Koraća. Nakon veoma napetog i neizvesnog meča pobedili su FMP sa 80:75. Meč su obeležile greške na obe strane, slobodna bacanja i česte promene vođstva. Branilac titule je tako stigao na dva koraka od odbrane trona.

Zvezda je krenula u petorci Dos Santos, Nedović, Gedraitis, Davidovac, Bolomboj. FMP je počeo u sastavu Roberts, Stepanović, Šaranović, Stojanović i Kuzmić.

U prvim napadima, ekipe nisu bile precizne. Nedović je promašio dvojku a Šaranović izgubio lotpu. FMP je postigao prve poene na utakmici košem upravo Šaranovića. Zvezda je prve koševe postigla sa slobodnih bacanja. Davidovac je bio polovičan. U prvim minutima se FMP bolje snalazio u skoku, pogotovu Ognjen Kuzmić. Prvu trojku na meču postižu Panteri preko Stepanovića za 5:1.

To je nateralo Janisa Sferopulosa da traži tajm-aut nakon tri minuta igre. Odmah su crveno-beli stigli do poena iz igre. Upisao se Bolomboj. Potom Jago Dos Santos postiže prvu trojku za crveno-bele kojom Zvezda sa serijom 5:0 prelazi u vođstvo. Onda je i Saša Nikitović na drugoj strani tražio tajm-aut.FMP je nastavio rezultatsku klackalicu i stigao do 9:6. Nastavile su se česte promene vođstva.

Šaranović i Kuzmić zadavali su najveće probleme braniocu pehara. Igralo se tvrdo sa presecanjem i slobodnim bacanjima. Izgubljenim loptama Zvezde koja se u nekim trenucima napadački mučila. Vođstvo od 17:16 im je Hanga doneo trojkom za kraj prve deonice.

FMP je pogotkom za tri odgovorio na početku druge četvrtine preko Rebeca. Seriju trojki nastavio je Nedović sa tri vezane na obe strane. Prvo kakvo takvo veće vođstvo Zvezda je imala još jednom trojkom i to Dos Santosa za 23:19. Trojke nisu prestajale u ovom delu meča. Tu seriju je prekinuo pogođenim bacanjem Luka Mitrović. Zvezda potom imala +5. Nakon nekoliko minuta bez koša, FMP je postigao poene preko Kuzmića.

Crveno-beli su bili u prednosti, ali FMP im nije dozvoljavao da se odlepe. Davidovac je dva minuta pre poluvremena pogodio trojku za 36:30. Nedović i Šaranović pogodili su za svoje timove a Zvezda imala +4 na poluvremenu 40:36. Davidovac sa 10 na jednoj strani i Šaranović sa 11 predvodili su svoje timove.

Prve poene u drugom delu postigao je Nedović dvojku. Odmah je odgovorio Stepanović na drugoj strani. I u ovoj deonici je FMP igrao hrabro i nije dozvoljavao Zvezdi da napravi razliku u početnim minutima. Izjednačenje im je trojkom doneo Stojanović. Na to je reagovao Dos Santos za 48:46. Ali Roberts pogađa trojku za 49:48 nakon čega Sferopulos traži tajm – aut.

Odna je usledila serija Nedovića 4:0 za 52:49. FMP odgovara sa 6:0 i to nakon trojke Rebeca. To je prekinuo Hanga. Onda novo vođstvo crveno-belima trojkom donosi Gedraitis. Hanga je pogodio za 58:55. Sa tih +3 za Zvezdu ušlo se u poslednju četvrtinu. Promašio je Mađar trojku da se ode na +6.

Stojanović je postigao prvi koš u 4/4 a odgovorio Ilić trojkom. Nedović pogodio potom za 63:57. Imali su napad da dođu možda do maksimalnih +9 ali Hanga je izgubio loptu. Ilić je poentirao za +8 (65:57) nakon 7:0 serije. Nju je prekinuo Stojanović i bio je polovičan sa bacanja. Potom su usledile dve vezane trojke Ilića i Nedovića za prvo dvocifreno vođstvo Zvezde na meču 71:60.

Odmah je odgovorio Šaranović na polovini četvrte deonice sa četiri vezana poena za -7 FMP-a 71:64. Kuzmić je dodatno smanjio razliku na 71:66. Sferopulos je tad tražio tajm aut. FMP je posle toga mogao da priđe još više, ali je Hanga pogodio. Panteri su napadali rezultat, ali je Zvezda imala odgovor u napadu na dva minuta pre kraja.

Zvezda je promašajima dozvolila da pred kraj bude posed razlike 75:73 nakon koša Stojanovića. Ali su postigli mnogo bitnu trojku preko Davidovca za +5 (78:73) u poslednjem minutu. Rebec je pogodio za -3 (78:75). Nedović potom overio trijumf pogodivši oba bacanja. Bolomboj na kraju pokupio defanzivni skok.

Najefikasniji kod pobednika Nedović je imao 20 poena. Pratio ga je Davidovac sa 15 koševa. Trinaest poena dodao je Hanga.

U timu FMP-a Kuzmić je prednjačio sa 18 poena. Koš manje imao je Šaranović.

U polufinalu će Zvezda igrati protiv Čačka 94 koji je iznenadio favorizovani Borac. Sutra se u četvrtfinalu od 17 sati sastaju Vojvodina i Mega a potom Partizan-Hercegovac (20).

Crvena zvezda – FMP 80:75 (17:16,23:20,18:19, 22:20)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE