PO KO ZNA KOJI PUT: Zvezda imala +18, brejk Makabija u Areni!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su od Makabija 84:80 u 29. kolu Evrolige. Crveno-beli su bili sjajni u prvom poluvremenu. U drugom i tokom četvrte četvrtine, ponestalo im je energije. Gost je taj pad u igri iskoristio da u neizvesnoj završnici ostvari bitnu pobedu u borbi za plej-of/plej-in.

Crveno-beli su susret počeli u petorci: Dos Santos, Smart, Gedraitis, Mitrović i Bolomboj. Makabi je krenuo sa: Braunom, Kolsonom, Boldvinom, Koenom i Nibom .

Počelo je promašenom trojkom Kolsona. Prve poene na utakmici postigao je Smart. Odmah trojkom uzvratio Koen za Makabi. Domaćin imao 9:3 nakon dobre role Bolomboja. To se vrlo brzo istopilo serijom 6:0 Makabija. Prekinuo ju je poenima Gedraitis. Tokom ove četvrtine su se ekipe smenjivale u vođstvu. Crvena zvezda pred kraj povela 21:17 nakon serije 5:0 i tako završila prvi period.

Gilespi je na početku druge deonice ubacio slobodno bacanje. Blat potom pogodio trojku. Zvezda na to odgovorila i stigla do najvećih +8 (28:20). Rivero je onda postigao oba bacanja za goste. Crveno-beli su se mučili sa šuritanjem trojki, zapravo uzeli mali broj šuteva. Jago je pogodio a potom se nadovezao Smart za +11 domaćina 33:22. Domaćin je u ovom delu znatno bolji a proradio je i šut spolja. Crveno beli su nakon 20 minuta igre imali +16 (47:31)

Smart ima 12 koševa a Dos Santos poen manje. Kolson je sa 10 jedini dvocifreni kod gostiju.

Prvi koš u trećoj četvrtini postiže Jago Dos Santos za +18 (49:31). Makabi odgovara poenima Lorenca Brauna. Makabi u tom delu utakmice poveo 8:4 u želji da sustigne crveno-bele. Bolomboj pogodio za +14 (53:39). Crveno-beli uspevali da posle prve polovine 3/4 održavaju prednost. Makabi uspeo da se spusti na jednocifren minut (55:47) ali je Jago imao odgovor.

Zvezda je u poslednji minut treće deonice ušla sa +6 (59:53). Greškama su dopustili rivalu da se vrati u susret. Luka Mitrović je pogodio dva slobodna bacanja nakon promašene trojke Džejmsa Veba. Potom je Gilespi u finišu blokirao Jasiela Rivera i sačuvao +8 crveno-belih pred poslednji period (61:53)

Bonzi Kolson je otvorio poslednji period igre pogotkom sa dva bacanja. Mini serijom 4:0 na početku, Makabi izvršio pritisak na Zvezdu i smanjio do 61:57. Posle toga je Sferopulos tražio tajm aut. Nije išlo ni posle toga, jer je Makabi prišao na posed razlike 61:59. Nalet izraelskog tima prekinuo je Džoel Bolomboj. Makabi je poravnao na 5:58 do kraja (63:63) poenima Brauna.

Potom su i poveli posle dužeg vremena sa 70:63 posle serije 11:0. Nakon nešto više od tri minuta igre je Zvezda poentirala i to sa bacanja preko Dos Santosa. Hanga potom pogodio trojku za -3 (67:70). Tada je Kataš morao da reaguje tam-autom. Dobro odigrali posle i poentirali preko Niba.

Sudije su gledale čelendž Sferopulosa na 2:21 do kraja i dosudile nesportski faul Kolsonu. Gedraitis je bio polovičan sa slobodnih bacanja. Hanga kasnije trojkom smanjio na 74:76 na ulasku u poslednja dva minuta utakmice. Braun odmah odbio nalet. Ušlo se i u penal završnicu. Gedraitis pokupio promašaj Davidovca i potom poentirao za 77:80. Zvezda je imala napad za izjednačenje a Hanga promašio trojku. Usledila je razmena dve trojke Gedraitisa i Dibartolomea. Makabi je na kraju upisao 16 trijumf u sezoni.

Najbolji kod pobednika, bio je Nibo sa 18 poena i 13 skokova.

U timu Crvene zvezde 20 poena je upisao Dos Santos. Hanga 13 a Smart koš manje.

Sve klubove sledeće nedelje očekuje duplo kolo. Zvezda je domaćin Panatinaikosu i Virtusu u sredu od 20 i petak od 19 časova.

Crvena zvezda – Makabi 80:84 (21:17, 26:14, 14:22, 19:31)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE