NAJNOVIJE VESTI: Monako ne brine za sledeću EL sezonu, čeka li večite specijalna pozivnica?

Srpski klubovi u Evroligi juče su bili polovični.

Crvena zvezda Meridianbet izgubila je od Olimpijakosa. Bez šansi odavno za plej-in.

Partizan ostvario bitan trijumf protiv Albe u borbi za doigravanje. Litvanski portal Basketnews donosi ovoga jutra vest da je Monako obezbedio plasman u EL i za narednu sezonu. I to zahvaljujući tome da su se takmičili sa licencom osvajača Evrokupa i plasirali u plej-of Evrolige za ovu sezonu.

Oni beogradske večite rivale navode kao klubove koji konkurišu za specijalnu pozivnicu uz Albu, Valensiju i Virtus. Za preostala četiri mesta uz osvajača Evrokupa, navodi ovaj portal. Međutim, Valensija i Virtus žele da u narednom periodu sklope dugoročan ugovor o igranju Evrolige. Dobijanje A licence bila je i tema u Srbiji.

Osvajač Evrolige jedino ima zagarantovano mesto u sledećoj sezoni, dodaje Basketnews. Nakon poslednjeg kola će se znati ko igra plej-in. Mesto u plej-ofu obezbedili su osim Monaka i Barselona, Real Madrid, Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE