MEDALJA KOJA TOLIKO NEDOSTAJE: Đoković cilja zlato u Parizu, prisetio se dosadašnjih igara na OI

Srpski teniser Novak Đoković će pred Rolan Garos učestvovati na ATP turniru u Ženevi.

Nakon toga ga očekuju dva ključna turnira. Prvo pomenuti grend slem, ali u istom gradu i pokušaj da se domogne zlatne olimpijske medalje.

On je za sajt Međunarodne teniske federacije (ITF) govorio o tome, pred peti nastpu na OI.

Osvojio sam bronzanu medalju, pre mnogo godina 2008. u Pekingu.Imao sam najveću nast da nosim srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja. Nisam imao nijedno iskustvo kakvo je bilo u Londonu 2012. na ceremoniji otvaranja, i nadam se da ću moći to da iskusim i uživam na OI (u Parizu) jer je kaonijedno drugo, rekao je on.

Potom je dodao:

Biti deo Olimpijskog tima, predstavljati svoju zemlju, je velika privilegija i čast. Veoma je posebno biti deo najstarijeg takmičenja u istoriji sporta. Naravn osvajanje zlatne medalje, ili bilo koje medalje za moju zemlju je velika želja. Nema tajni, to je jedan od najvećih prioriteta/ciljeva ove godine, nastavio je najbolji teniser sveta.

Posebno je istakao drugačiju atmosferu na OI, a pogotovu na terenima Rolan Garosa. Dodajući o mogućnosti da se susreće i razgovara sa najboljim sportistima sveta. Dodajući da Dejvis kup takmičenje podstiče timski duh, za razliku od toga kada se igra isključivo za sebe.

Ali, učiću iz prethodnih iskustava na OI, i pokušati da zadržim svoju rutinu i prikažem najbolje partije, zaključio je Đoković koji na OI ima skor 13-6. U Tokiju je poražen u polufinalu od Aleksandra Zvereva, pa osvojio četvrto mesto nakon duela sa Pablom Karenjo Bustom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE