BRUTALNI UČINAK MARKA PECARSKOG: Ubedljiva pobeda Borca u Splitu

Košarkaši čačanskog Borca savladali su na gostovanju, u uvodnom meču 10. kola ABA lige, Split sa ubedljivih 80-66.

Krenuli su gosti iz Čačka jako već od starta, i stekli prednost od 12 poena još u prvoj deonici (14-2). Međutim, domaći su se trgli i postali efikasniji, pa su nakon prve četvrtini imali pristojan zaostatak od 5 poena (18-13).

U drugom periodu košarkaši hrvatskog kluba su bili bolji i vratili utakmicu u egal, a na veliki odmor otišli sa zalihom od dva poena (31-29). Tome je kumovao lošiji šut košarkaša Borca (za tri poena 2/11).

Kako su se vratili sa velikog odmora, tako se košarkašima srpskog tima vratio i šut, pa , samim tim i rezultat, koji je ponovo bio dvocifren u njihovu korist. Uspeli su da dobiju taj period sa 10 poena razlike (55-45), a nalet nastavili i u poslednjem delu, gde su održavali prednost do 14 poena razlike, kojom je na kraju i dobijena utakmica.

Ubedljivo najbolji igrač na utakmici bio je Marko Pecarski sa dabl-dabl učinkom od čak 26 poena i 11 skokova. Pratili su ga Hejl (4 skoka, 3 asistencije) i Lešić (6 skoka, 2 asistencije) sa po 11 poena.

U poraženom timu nejefikasniji je bio Runjić sa 14 poena, na šta je dodao i po 5 skokova i asistencija.

Nakon prvog meča ove runde, Borac je 6. na tabeli sa 4 pobede i 6 poraza , dok je Split 11. sa samo 2 pobede, uz 8 poraza. Svi ostali timovi tek treba da odigraju svoje utakmice ovog kola.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here