KREĆE OSMINA FINALA: Projektovani žreb donosi nam derbije u najavi!

Nakon takmičenja u grupama A i B poznata su prva dva para osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru. Pobednik A grupe Holandija igraće protiv SAD koja je zauzela drugu poziciju iza Engleske u B grupi. Oranje je bez poraza završilo prvi deo takmičenja dok je Kristijan Pulišić odveo Amerikance u nokaut fazu.

Vicešampion Evrope Engleska igraće sa prvakom Afrike Senegalom koji je uspeo da savlada Ekvador za mesto u osmini finala. Ove dve grupe u četvrt finalu se ukrštaju sa C i D gde je još uvek sve otvoreno.

U poslednjem kolu će Argentina odmeriti snage sa Poljskom a Meksiko sa Saudijskom Arabijom. Francuska je izvesno prva u D grupi i preostao joj je duel sa Tunisom. Danska će igrati protiv Australije. Ti dueli na programu su danas od 16 i 20 časova.

Ekipe iz grupa E i F će  u četvrtak odigrati odlučujuće duele. Posebno je interesantno  gde u grupi Nemačke i Španije sve ekipe imaju šansu za prolaz, pa Japan i Kostarika. Nemci će upravo igrati sa Kostarikancima a Španci sa Japanom koji je šokirao Pancere.

I u grupi F je zanimljivo gde je Maroko pravi hit pobedom nad Belgijom i remijem sa Hrvatskom. Hrvati su uspeli da pobede Kanađane i izbace ih iz trke tako da će trougao Hrvatska, Maroko, Belgija odlučivati o prolasku dalje. Upravo se u poslednjem kolu sastaju Belgija i Hrvatska dok će Marokanci igrati sa Kanadom sa izglednim šansama i za prvo mesto.

U delu žreba gde je Srbija posebno je zanimljivo u H grupi gde će Portugal skoro sigurno  biti prvi i samim tim potencijalni rival Orlova u osmini finala. Brazilci će čekati rasplet u poslednjem kolu da saznaju ime svog rivala jer su obezbedili plasman. U tim mečevima igraju Gana sa Urugvajem i Portugal sa Južnom Korejom. Srbija prolazi dalje uz pobedu nad Švajcarskom i uz poraz Kameruna.

Nakon sumirane situacije u grupama, sada analiziramo moguća ukrštanja. Aktuelni šampion sveta Francuska mogla bi da u osmini finala igra sa Argentinom, a u četvrtfinalu sa Engleskom. U ovoj fazi moguć je duel Holandije i Argentine ako Gaučosi budu prvi u C grupi a potom prođu prvu prepreku.

Na isti način je moguć duel Brazila i Španije u borbi za polufinale ili starih znanaca Karioka i Urusa u osmini finala. Portugal bi mogao u četvrt finalu na Belgiju ili Hrvatsku. Pre toga na izvesno Srbiju ili Švajcarsku.

Susreti osmine finala igraju se od subote do utorka uz dva meča po danu. Termini su 16 i 20 časova. Pre toga se u petak igraju dueli poslednjeg kola u grupama G i H gde svi iščekuju onaj Srbije protiv Švajcarske. Nakon toga biće poznat čitav žreb osmine finala a samim tim i potencijalni parovi četvrtfinala i polufinala.

Sastavi grupa:

A: Holandija 7, Senegal 6, Ekvador 4, Katar 0

B: Engleska7, SAD 5, Iran 3, Vels 1

C: Poljska 4, Argentina 3, Saudijska Arabija 3, Meksiko 1

D: Francuska 6,  Australija 3, Danska 1, Tunis 1

E: Španija 4, Japan 3, Kostarika 3, Nemačka 1

F: Hrvatska 4, Maroko 4, Belgija 3, Kanada 0

G: Brazil 6, Švajcarska 3, Kamerun 1, SRBIJA 1

H: Portugal 6, Gana 3, Južna Koreja 1, Urugvaj 1

Osmina finala: Holandija – SAD, Engleska – Senegal, C1-D2, D1-C2, E1-F2, F1-E2, G1-H2, H1-G2

Četvrtfinale: (A1-B2)-( C1-D2),  (B1-A2)- (D1-C2); (G1-H2) – (E1-F2); (H1-G2)- (F1-E2)

Polufinale: (G1-H2)-(E1-F2)/(A1-B2)-( C1-D2) i (B1-A2)- (D1-C2)/(H1-G2)- (F1-E2)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lids ide na Vembli! (VIDEO)

Fudbaleri Lidsa plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu pošto su na svom terenu u...

POVEZANE OBJAVE