Kecmanović savladao nekadašnjeg polufinalistu Australijan opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je danas Britanca Kajla Edmunda sa 2-0, po setovima 6:4 i 7:5, tako se plasiravši u 2. kolo Adelajda 2.

Ove godine je nešto izmenjen kalendar na početku godine, pa teniseri i teniserke igraju dve nedelje uzastopno u Adelejdu.

Kecmanović je na prethodnom turniru u drugom kolu imao težak zadatak i poražen je od Danila Medvedeva.

Sada je startovao odlično protiv nekadašnjeg polufinaliste Australijan opena, ali trenutno tek 583. igrača na svetu.

Već na startu prvog seta Srbin je oduzeo servis svom protivniku, što je bilo dovoljno za osvajanje ovog dela igre, jer više nije ni bilo brejk prilika ni na jednoj strani.

Manje-više lako su oba tenisera osvajala svoje servis-gemove u drugom setu sve do rezultata 5:5, kada je Miomir brejknuo rivala uz samo jedan izgubljen poen. Potom je lako u sledećem gemu priveo meč kraju.

Na ovom turniru će, za razliku od prethodnog, imati mnogo lakši zadatak u 2. kolu pošto će se sastati sa pobednikom duela između dobitnika vajl-karda, domaćeg tenisera Džejsona Kublera (86. na ATP listi) i kvalifikanta iz Argentine Tomasa Martina Ečeverija (80. na ATP listi).

Prvi turnir je juče osvojio Novak Đoković, koji je tako ponovio dostignuće posle više od decenije, a već danas je stigao na najveće mesto uspeha – u Melburn, gde će napasti desetu titulu na Australijan openu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE