NEMA NEREGULARNOSTI: Evo kako Nadal po pravilima može u Pariz

Na OI u Tokiju 2021. godine Aleksandar Zverev osvojio je zlatnu medalju. Pablo Karenjo Busta je bio bronzani protiv Novaka Đokovića.

Pred novi turnir u Parizu sledeće godine, postavilo se pitanje hoćemo li na njemu videti Rafaela Nadala. Španski teniser je najavio da mu je to poslednja godina u karijeri.

Nadal ponovo o Novaku: Najbolji je u istoriji

On trenutno ne ispunjava jedan od osnovnih kriterijuma za plasman. To je da svaki igrač u olimpijskom ciklusu bar dvaput nastupi u Dejvis kupu, a Rafa nije od 2019. prenosi Sportklub.

Oni navode da od ovog pravila postoje izuzeci na koje bi Nadal mogao da se pozove. Svakako najjači adut mu je taj da ukoliko se igrač u prošlosti isticao na OI i DK a Španac ima titulu 2008. iz Pekinga. Pet puta je sa Furijom dizao Salataru.

Poznato kada se Nadal vraća na teren

Sportklub kao razloge za izuzeće navodi i: ako je igrač bio povređen, ukoliko u periodu pred OI nije imao potreban renking ili ukoliko ga selektor Dejvis kup tima nije pozivao jer je bilo bolje rangiranih igrača.

Nadal je zbog neigranja i povrede trenutno 237 igrač planete.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA PRAGU SU FINALA LŠ: Borusija saopštila vest, rastanak sa Markom Rojsom!

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su PSŽ sa 1:0 u prvom duelu polufinala Lige šampiona. Obezbedili su praktično i učešće u...

POVEZANE OBJAVE