DRULOVIĆ PO PLASMANU ORLOVA: Naveo Hrvate kao dobar primer, stabilnost je važan faktor

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekala je trenutak kada će ponovo učestvovati na Evropskom šampionatu.

Prošlo je od Belgije i Holandije 23 godine a u Nemačkoj će biti 24. Čekanju je došao kraj nakon remija našeg tima sa Bugarskom.

Osećanja su podeljena jer je ostvaren uspeh, ali zabrinjava igra. Orlovi su uspeli da odu u Katar, nisu se proslavili. Plasirali su se i u A diviziju Lige nacija. O situaciji u i oko reprezentacije govorio je za portugalske medije selektor tima do 21 godine Ljubinko Drulović.

Da mi je neko pre 24 godine rekao da će Srbija propustiti toliko evropskih prvenstava u nizu, ne bih mu verovao. Poslednji put kada smo igrali na EP još sam bio igrač. Konačno smo se vratili i povezali smo plasmane na SP i EP. To je bio najveći problem srpskog fudbala prethodnih godina. Nismo imali kontinuitet na velikim takmičenjima. Za Srbiju, i ono što je srpski fudbal danas, ovo je veliki uspeh. U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz A tima. Mislim da su igrači od početka verovali da smo favorit u grupi jer smo pre toga pobedili u Lisabonu i imali uspešnu Ligu nacija. Može se reći da smo na dobrom putu. Nekada prolazimo sa više poteškoća, nekad sa manje. Ali ostvarujemo zacrtane ciljeve. Stabilnost je važan faktor, a igrači shvataju da je selektor nekadašnji kapiten i po mnogima najbolji igrač u istoriji srpskog fudbala. On je lider po prirodi. Takav je bio i kao igrač kada nas je predvodio kao kapiten na EP 2000. To je više nego očigledno i nadam se da će ostati još dugo godina i da će Srbija sa njim nastaviti da pravi rezultate, rekao je on za Maisfutbol.

Drulović potom zaključuje:

Znamo da na turniru moramo da budemo dobri kako bismo napravili bolji rezultat nego na Mundijalu. Ali, imamo i potencijal za budućnost. Veliki broj igrača će biti tu i za naredne kvalifikacione cikluse. Veliki je pritisak da se prođu kvalifikacije, a onda je pritisak da se prođe grupa… Znamo kako je to i naučili smo da živimo sa tim. Ljudi uvek očekuju od nas da pružimo nešto više. Evropsko prvenstvo će biti novo iskustvo posle kojeg nam slede nove mundijalske kvalifikacije. Veliki rezultat će doći pre ili kasnije ali uslov je da učestvujemo na velikim turnirima u kontinuitetu. Tako se raste i napreduje. Dobijaš samopouzdanje. Hrvatska je dobar primer. Praktično nisu propustili veliko takmičenje otkako su se odvojili od Jugoslavije. Možda jedno ili dva… Dešavalo se da smo ih i mi izbacivali… Ali kada se podvuče crta, oni imaju kontinuitet učešća i zato prave rezultate. Imaju dvojicu, trojicu igrača koji su mnogo važni poput Modrića ili Brozovića. Oni imaju ogroman uticaj na igru. Sada polako ulaze u jesen karijera ali su u zenitu mnogo dali Hrvatskoj. Takođe, tamo je narod mnogo više uz reprezentaciju, što u Srbiji često nije slučaj. Imaju nenormalnu podršku u kojem god delu sveta da igraju. Posle raspada Jugoslavije, izgradili su jak nacionalni identitet. Hrvatski narod bezrezervno podršava svoju reprezentaciju, kazao je srpski strateg.

Žreb za EP biće održan 2. decembra u Hamburgu a Orlovi su u četvrtom šeširu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE