RAKOČEVIĆ LJUTIT: Bivši plej Zvezde poslao jasnu poruku o igranju večitih u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana ostvarili su nedavno pobede u 21. kolu Evrolige.

Crno-beli su napravili istorijski preokret protiv Makabija. Zvezda je slavila u Milanu.

Oba kluba su na dobrom putu da obezbede makar plej-in. Nije isključen ni međusobni duel u tom delu takmičenja. I dalje se postavlja pitanje učešća večitih u Evroligi, pogotovu nakon upliva novca od ekipe Dubaija.

Na to je reagovao nekadašnji igrač Zvezde Igor Rakočević:

Ako Srbija ne bude imala 2 predstavnika u Evroligi sledece godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet kosarke, razvoj mladih Evroligaskih igraca, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igraca Evropi, – nisu kriterijumi koji se uvazavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega sto su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledece godine je u najmanju ruku nefer. Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije drzave i da ima veci budzet, onda to vise nije sport u izvornom smislu, i tu kosarka i publika najvise gube. Ako neki novi klubovi treba da udju u Evroligu, bolje bi bilo da prosire, umesto da izbacuju jednu od 2 najpopularnije ekipe, rekao je on.

Zvezda sledeće kolo EL igra u Beogradu protiv Baskonje u četvrtak od 19 časova. Dan kasnije Partizan gostuje Panatinaikosu od 20:15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE