BUNDESLIGA: Efikasno na početku, Union ubedljiv u berlinskom derbiju, Veljković igrao svih 90 minuta u remiju (VIDEO)

Posle sinoćnje ubedljive pobede Bajerna u prvom meču nove sezone Bundeslige, u derbiju protiv Ajntrahta, danas je završeno još pet utakmica.

Pobede su zabeležili Frajburg, Borusija Menhengladbah, Majnc i Union Berlin, dok su remizirali Verder i Volfsburg.

Frajburg je bio ubedljiv na gostovanju Augzburgu, gde je slavio sa čak 4-0, a svi golovi postignuti su u drugom delu igre.

Gregoriš je doneo prednost već nakon povratka na teren, zatim tek dva minuta kasnije prednost duplirao Grifo. U 61. minutu se stralac prvog gola našao i u ulozi asistenta, kada je upsolio Gintera za 3-0, a konačan rezultat postavio je Japanac Ricu Doan u 78. minutu.

Borusija je na svom stadionu pobedila Hofenhajm sa 3-1, iako je u 25. minutu primila gol sa igračem više, kada je mrežu zatresao Skov na asistenciju Kramarića.

Ipak, Rami Bensebaini je do poluvremena poravnao rezultat golom u 42. minutu.

Drugo poluvreme je pripalo domaćinu, pošto gosti nisu mogli sa igračem manje dalje da pariraju. Tiram je u 71. minutu vratio prednost svom timu, a na konačnih 3-1 povisio je sedam minuta kasnije Elvedi.

Majnc je bio bolji na gostovanju od Bohuma sa 2-1.

Onisivo je doveo goste u prednost u 26. minutu, ali je do kraja prvog dela igre Stoger izjednačio u 39. minutu.

Ipak, austrijski napadač je u 77. minutu novim golom ponovo vratio prednost Majncu i postavio konačan rezultat.

U derbiju Berlina Union je kao domaćin lako izašao na kraj sa Hertom, slavivši sa 3-1.

Na poluvremenu su domači fudbaleri vodili pogotkom Sibetčeua u 32. minutu, a sve je bilo završeno u roku od četiri minuta drugog dela, kada su Beker u 50. i Nohe u 54. minutu povisili na 3-0.

Utešni pogodak za Hertu postavio je Lukebakio u 85. minutu, na asistenciju nekadašnjeg fudbalera Partizana, Fiorentine i Mančester Sitija Stevana Jovetića.

U Volfsburgu je domači tim remizirao protiv sastava sa istom bojom dresova Verderom, pošto je meč završen rezultatom 2-2.

Prvo poluvreme obilovalo je preokretima. Domaćina je u prednost doveo Nemeka u 11. minutu, ali su u roku od dva minuta Filkrug u 21. i Bitenkur u 23. minutu doneli potpuni preokret.

Ipak, u završnici utakmice Džošua Gilavogi doneo je izjednačenje i postavio konačan rezultat.

Čitav meč za Verder odigrao je srpski reprezentativac Miloš Veljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BOMBA NAD BOMBAMA: Roberto de Zerbi PONOVO u Seriji A!

Navijači Milana ne žele Žulena Lopetegija na klupi ekipe sa San Sira. Italijanski mediji prenose da će uprava kluba poslušati...

POVEZANE OBJAVE